Recept
« Terug naar recepten
Koolsalade met Karbonade
PT45M
Koolsalade met Karbonade
Een heerlijk koolsalade met karbonade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolsalade met Karbonade te bereiden
1).Voeg olien, limoensap, zest, suiker, ketjap en Nam Prik Pao (soort sambal uit Vietnam e.o.) bij elkaar en roer dat goed door elkaar.
2).Doe het vlees in een kom en overgiet met 3 eetlepels dressing-saus en zorg er voor dat het vlees continue volledig in aanraking is met de dressing.
3).Nu eerst de salade maken:
Voeg de koolsoorten bij elkaar en hussel daardoor grondig de koriander, paprika, lenteui, katjang, zout en peper en tenslotte de rest van de dressing.
4).Zet de ingesmeerde grillpan op hoog vuur en grill de karbonades medium-rare. Dat moet men geval per geval bekijken, aangezien niet alle hittebronnen dezelfde warmte genereren. Bij ons: Vlees eerst 5 minuten op één zijde, zonder te bewegen en dan 3 1/2 minuut op de andere zijde zonder te bewegen.
Dek vlees af met alu-foil en laat 10 minuten rusten.
2).Doe het vlees in een kom en overgiet met 3 eetlepels dressing-saus en zorg er voor dat het vlees continue volledig in aanraking is met de dressing.
3).Nu eerst de salade maken:
Voeg de koolsoorten bij elkaar en hussel daardoor grondig de koriander, paprika, lenteui, katjang, zout en peper en tenslotte de rest van de dressing.
4).Zet de ingesmeerde grillpan op hoog vuur en grill de karbonades medium-rare. Dat moet men geval per geval bekijken, aangezien niet alle hittebronnen dezelfde warmte genereren. Bij ons: Vlees eerst 5 minuten op één zijde, zonder te bewegen en dan 3 1/2 minuut op de andere zijde zonder te bewegen.
Dek vlees af met alu-foil en laat 10 minuten rusten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de salade over de borden en leg daarop de karbonades. (al dan niet gesneden in dunne plakjes)