Recept
« Terug naar recepten
Kopje Lichtgebonden Witte Preisoep met Crème Fraîc
PT60M
Kopje Lichtgebonden Witte Preisoep met Crème Fraîc
Een heerlijk kopje lichtgebonden witte preisoep met crème fraîc recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kopje Lichtgebonden Witte Preisoep met Crème Fraîc te bereiden
Het wit van de preien fijn snijden en zeer goed wassen. Samen met de geperste knoflook in een klontje boter zachtjes aanzweten, maar niet laten kleuren.
De bouillon toevoegen en met het deksel op de pan koken tot de prei gaar is. Pureer de soep met behulp van de staafmixer Wat warme soep toevoegen aan anderhalve deciliter crème fraîche. Vervolgens dit mengsel toevoegen aan de rest van de soep; deze mag nu niet meer koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Een paar takjes bieslook apart houden. De rest van de groene kruiden fijnsnipperen en mengen met 2 dl crème fraîche.
Presentatie:
Serveer de soep in amusekopjes.
Van het crème fraîche mengsel quenelles draaien en in de borden leggen.
Garneren met de apart gehouden versnipperde bieslook
De bouillon toevoegen en met het deksel op de pan koken tot de prei gaar is. Pureer de soep met behulp van de staafmixer Wat warme soep toevoegen aan anderhalve deciliter crème fraîche. Vervolgens dit mengsel toevoegen aan de rest van de soep; deze mag nu niet meer koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Een paar takjes bieslook apart houden. De rest van de groene kruiden fijnsnipperen en mengen met 2 dl crème fraîche.
Presentatie:
Serveer de soep in amusekopjes.
Van het crème fraîche mengsel quenelles draaien en in de borden leggen.
Garneren met de apart gehouden versnipperde bieslook