Recept
« Terug naar recepten
krabcharlotte
PT60M
krabcharlotte
Een heerlijk krabcharlotte recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe krabcharlotte te bereiden
Tip: Je kunt nog wat versgehakte peterselie en bieslook onder het krabbeslag roeren. Dat verfrist de smaak én de kleur.
Bereiding:
Week de gelantineblaadjes een paar minuten in koud water, knijp ze uit en laat ze dan smelten in een beetje water. Verdeel de krab in stukjes en haal er eventueel de kraakbeentjes uit. Doe het krabvlees, de tonijn, cocktailsaus, melkroom en gesmolten gelatine in de blender van keukenrobot en maal alles fijn. Breng pittig op smaak met peper, cayenne en zout. Schep het krabbeslag in een licht geoliede cake- of schouwvorm. Dek af met zichtfolie en zet minstens 12 uur in de koelkast. Dompel de vorm voor het serveren even in warm water en stort de charlotte op een serveerschaal. Versier naar hartelust met garnalen, kerstomaatjes, schijfjes hardgekookt ei en komkommer.
Bereiding:
Week de gelantineblaadjes een paar minuten in koud water, knijp ze uit en laat ze dan smelten in een beetje water. Verdeel de krab in stukjes en haal er eventueel de kraakbeentjes uit. Doe het krabvlees, de tonijn, cocktailsaus, melkroom en gesmolten gelatine in de blender van keukenrobot en maal alles fijn. Breng pittig op smaak met peper, cayenne en zout. Schep het krabbeslag in een licht geoliede cake- of schouwvorm. Dek af met zichtfolie en zet minstens 12 uur in de koelkast. Dompel de vorm voor het serveren even in warm water en stort de charlotte op een serveerschaal. Versier naar hartelust met garnalen, kerstomaatjes, schijfjes hardgekookt ei en komkommer.