Recept
« Terug naar recepten
Krokante kaaspasteitjes op paddestoelensalade
PT40M
Krokante kaaspasteitjes op paddestoelensalade
Een heerlijk krokante kaaspasteitjes op paddestoelensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante kaaspasteitjes op paddestoelensalade te bereiden
Meng de kaas, bosuitjes, walnoten en honing door elkaar.Leg het bladerdeeg uit. Doe een schepje van het mengsel in het midden van het bladerdeeg. Klop een eidooier los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal dubbel en steek de driehoekjes met een glaasje uit, zodat je een halve maantje overhoudt. Leg de maantjes op de ovenplaat met bakpapier en bestrijk ze met de rest van de eidooier. Bak ze in 25 minuten op 180 º C in oven. Laat voor de dressing de balsamico-azijn met de honing inkoken tot 1/6. Klop de olijfolie er doorheen. Meng de paddestoelen met de olijfolie, peper en zout en gril ze meteen in een hete grillpan. Laat ze vervolgens iets afkoelen. Doe de veldsla op een bord en schep de gegrilde paddestoelen erop. Druppel de dressing erover. Leg de pasteitjes erop en bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
Pim zegt: