KookJij

Kruidenmixen voor Vleesgerechten

Elk land, elke streek zelfs heeft zijn eigen kruidenmengsels. Hier nog een paar voorbeelden uit landen om Libanon en landen in het caraibisch gebied.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Mediterrane
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidenmixen voor Vleesgerechten te bereiden

  1. Vemaal alle ingredienten tot een meelachtige substantie en meng ze dan goe door elkaar.Doe in een glazen pot met goed afsluitend deksel en bewaar koel en donker.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De Mediterrane kruidenmix wordt hoofdzakelijk gelocaliseerd in de Noord Afrikaanse landen en de Libanese mix geeft dat al zelf aan (landen in het oostelijk deel van de Middellandse Zee en Libanon in het bijzonder).
De Caraibische kruidenmix ADOBO vooral in Puerto Rico,Colombia ,Domenicaanse republiek en sommige delen van Mexico.Dat is dus de DROGE adobo.
De NATTE adobo is meer een philippijns en Zuid Amerikaans gebeuren en betreft onder andere een marinade van azijn - ketjap - knoflook - peper - laurierblad,waarin na het marineren het vlees of de vis ook in wordt gekookt,alvorens het wordt gebakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst