Recept
« Terug naar recepten
Kruidenwijn
PT30M
Kruidenwijn
We kennen een aantal soorten kruidenwijn: bisschopswijn en glühwein. Bisschopswijn wordt vooral rond Sint Nicolaas gedronken en glühwein vooral rond kerstmis. De hoofdbestanddelen zijn rode wijn, citrusfruit, kaneel en kruidnagel met als optionele kruiden de gember, anijs, foelie en koriander.
Meestal wordt de drank verkeerd gemaakt, namelijk te warm. Immers, om er alcohol in te blijven houden, mag de drank niet warmer worden dan 75 graden Celsius (het kookpunt van alcohol ligt rond de 78 Graden Celsius)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenwijn te bereiden
- Doe alle ingredienten in een kom, pot of roestvrij stalen pan en zet op een matig hoog vuur.
- Zodra er stoom afkomt van de vloeistof en dus voor dat de vloeistof kookt, de pot, kom of pan van het vuur halen en in de oven zettengedurende een 15 tal minuten.
- Dan de vloeistof zeven en terugzetten in de oven.
- Verdeel over de glazen.