Recept
« Terug naar recepten
Kruidnootjesijs
PT60M
Kruidnootjesijs
Een heerlijk kruidnootjesijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
judith kramer
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
wisselend personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidnootjesijs te bereiden
Kristalsuiker met vanillesuiker en eidooiers kloppen en al roerende de volle melk eraan toevoegen.
Slagroom apart kloppen tot bijna stijf en meng dit met het eidooier-suikermengsel.
Hier doorheen de kruidnoten roeren.
Dit alles in de ijsmachine tot ijs laten draaien.
Dit in de vriezer zetten.
Als het hard is; eetsmakelijk
Slagroom apart kloppen tot bijna stijf en meng dit met het eidooier-suikermengsel.
Hier doorheen de kruidnoten roeren.
Dit alles in de ijsmachine tot ijs laten draaien.
Dit in de vriezer zetten.
Als het hard is; eetsmakelijk
Mijn kookverhaal (judith kramer)
Ik vind het heerlijk om ijs te maken en mijn zus had deze een keer gemaakt. Het is in principe gewoon het basisrecept voor ijs en daar wat kruidnootjes aan toegevoegd. Heerlijk die sinterklaastijd. Ik zag de kruidnootjes weer in de winkel liggen en moest gelijk weer aan dit ijs denken. Verder eten wij erg weinig kruidnootjes ijs maar zo gaan er elk jaar toch een aantal zakken doorheen bij ons.
judithkz zegt:
Ga ik zeker een keer uitproberen.