Recept
« Terug naar recepten
Kwarktaart met chocola en pindakaas
PT105M
Kwarktaart met chocola en pindakaas
Een heerlijk kwarktaart met chocola en pindakaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joanita Vestjens
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
10 - 12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarktaart met chocola en pindakaas te bereiden
- Verhit de oven tot 170°C/gasoven stand 3.
Mix in de keukenmachine de biscuits, pinda’s, pure chocolade en boter voor de taartbodem.
Doe de massa, wanneer hij begint samen te klonteren, over in een springvorm en druk het mengsel op de bodem en tegen de wand aan om een lekkere korst te krijgen.
Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Doe de roomkaas, eieren en eidooiers, suiker, zure room en pindakaas in de afgewassen of schoongeveegde kom van de keukenmachine en mix alles tot een glad mengsel.
- Schep de vulling in de gekoelde taartbodem in de springvorm en bak de taart 1 uur in de oven, maar controleer hem na 50 minuten. Alleen de bovenkant moet gestold en droog aanvoelen.
- Laat de taart buiten de oven staan terwijl je de toplaag maakt.
Warm de zure room, de melkchocola en de bruine suiker in een pannetje op laag vuur op, terwijl je klopt om alles goed te mengen.
Haal het pannetje van het vuur wanneer alles gesmolten is.
- Spreid de toplaag heel voorzichtig over de bovenkant van de roomkaastaart, voor het geval het oppervlak van de taart kapotgaat (niet dat er dan iets ernstigs gebeurt: je krijgt gewoon een wat gemarmerde taart).
Zet de taart nog 10 minuten terug in de oven.
- Laat de taart, wanneer je hem uit de oven gehaald hebt, afkoelen in de vorm.
Dek hem vervolgens af en zet hem tot de volgende dag in de koelkast.
Haal hem uit de koelkast wanneer je hem wilt gaan eten, alleen maar om de ergste kou eraf te halen; hierdoor wordt het gemakkelijker om hem uit de springvorm te lossen.
Maar laat hem ook niet te warm worden, anders wordt hij een beetje te smeuïg en moeilijk te snijden.
Mix in de keukenmachine de biscuits, pinda’s, pure chocolade en boter voor de taartbodem.
Doe de massa, wanneer hij begint samen te klonteren, over in een springvorm en druk het mengsel op de bodem en tegen de wand aan om een lekkere korst te krijgen.
Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Doe de roomkaas, eieren en eidooiers, suiker, zure room en pindakaas in de afgewassen of schoongeveegde kom van de keukenmachine en mix alles tot een glad mengsel.
- Schep de vulling in de gekoelde taartbodem in de springvorm en bak de taart 1 uur in de oven, maar controleer hem na 50 minuten. Alleen de bovenkant moet gestold en droog aanvoelen.
- Laat de taart buiten de oven staan terwijl je de toplaag maakt.
Warm de zure room, de melkchocola en de bruine suiker in een pannetje op laag vuur op, terwijl je klopt om alles goed te mengen.
Haal het pannetje van het vuur wanneer alles gesmolten is.
- Spreid de toplaag heel voorzichtig over de bovenkant van de roomkaastaart, voor het geval het oppervlak van de taart kapotgaat (niet dat er dan iets ernstigs gebeurt: je krijgt gewoon een wat gemarmerde taart).
Zet de taart nog 10 minuten terug in de oven.
- Laat de taart, wanneer je hem uit de oven gehaald hebt, afkoelen in de vorm.
Dek hem vervolgens af en zet hem tot de volgende dag in de koelkast.
Haal hem uit de koelkast wanneer je hem wilt gaan eten, alleen maar om de ergste kou eraf te halen; hierdoor wordt het gemakkelijker om hem uit de springvorm te lossen.
Maar laat hem ook niet te warm worden, anders wordt hij een beetje te smeuïg en moeilijk te snijden.
Mijn kookverhaal (Joanita Vestjens)
Ik ben dol op Nigella Lawson én haar recepten! ;) Deze taart pasgeleden gemaakt voor een kookclubje waar ik bij ben. Hij zag er in het echt anders uit als op het plaatje in het kookboek, dus twijfelde ik even...maar hij was overheerlijk lekker én ook machtig, ze schrijft er ook bij dat dit geen taart voor lafaards is!
Joanita Vestjens zegt:
Een goed idee om 'm zelf ook weer een keer te maken, het water loopt me nu al in de mond hahaha!