Recept
« Terug naar recepten
Kweeperen met gelei en vanille-ijs
PT50M
Kweeperen met gelei en vanille-ijs
Een heerlijk kweeperen met gelei en vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeperen met gelei en vanille-ijs te bereiden
1. Schil de kweeperen. Doe ze in een kom. Wikkel schillen en klokhuizen in een neteldoek en leg ze erbij (voor extra smaak).
2. Snij de gespoelde maar niet geschilde sinaasappel in fijne plakjes. Doe ze samen met het citroensap, de schil en de kruiden bij de kweeperen. Zet onder met water en voeg er 250 g suiker aan toe. Laat vier uur zachtjes koken.
3. Schep de kweeperen uit het kookvocht. Hou ze apart.
Zeef het kookvocht, voeg er de rest van de suiker aan toe en laat inkoken tot gelei. Schuim eventueel regelmatig af.
4. Snij de kweeperen in blokjes en schep ze in glazen, eventueel met wat gelei.
4. Schep er een portie vanille-ijs bij, daarop nog wat kweeperengelei en geschaafde walnoot. Overblijvende gelei kunt u als jam gebruiken.
2. Snij de gespoelde maar niet geschilde sinaasappel in fijne plakjes. Doe ze samen met het citroensap, de schil en de kruiden bij de kweeperen. Zet onder met water en voeg er 250 g suiker aan toe. Laat vier uur zachtjes koken.
3. Schep de kweeperen uit het kookvocht. Hou ze apart.
Zeef het kookvocht, voeg er de rest van de suiker aan toe en laat inkoken tot gelei. Schuim eventueel regelmatig af.
4. Snij de kweeperen in blokjes en schep ze in glazen, eventueel met wat gelei.
4. Schep er een portie vanille-ijs bij, daarop nog wat kweeperengelei en geschaafde walnoot. Overblijvende gelei kunt u als jam gebruiken.