KookJij

Stoofperen uit de slowcooker

De geschilde stoofperen, zonder klokhuis, heb ik gestoofd in kersenlikeur omdat ik daarvan nog een restant had staan. Met kruidnagels, kaneelstokje en bruine suiker lekker stoven in de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boekje "Slow Cooking", langzaam het lekkerst
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofperen uit de slowcooker te bereiden

  1. Schil de peren, vewijder het klokhuis en snij de peren in vier parten. Doe de peren in de slowcooker. Giet de kersenlikeur en het water erop. Doe het kaneelstokje, kruidnagels, bruine basterdsuiker, schil en sap van de citroen erbij.
  2. Zet de slowcooker op low en laat de peren in plm. 3 tot 4 uur garen. (als je er gemakkelijk met een mes doorheen glijdt zijn de peren goed).
  3. Zeef de saus en laat de saus eventueel in een pannetje op een hogere warmtebron nog wat indikken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Voor het eerst de stoofperen in de slowcooker gemaakt met een heerlijk resultaat. Ik heb al een aantal jaren een grote slowcooker maar voor ons tweetjes te groot. Sinds kort ben ik in het bezit van een slowcooker van 3,5 liter en die is voor
2 tot 4 personen voldoende.
Als je de saus wat te dun vindt kun je de saus ook indikken met wat aangelengde maizena.
Lekker als nagerecht met vanille- of kaneelijs.
Maak ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld wild of rodekool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst