Recept
« Terug naar recepten
Lamsboutsnede met pasta en frisse groenten
PT20M
Lamsboutsnede met pasta en frisse groenten
Een heerlijk lamsboutsnede met pasta en frisse groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsboutsnede met pasta en frisse groenten te bereiden
Pasta beetgaar koken .
Rode en groene paprika in blokjes snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Witloof grof snijden.
Tomaatjes halveren.
Wok de groenten in olijfolie en roer er de pesto onder.
Indien nodig bij kruiden met gemalen peper.
Laat boter goed kleuren in de pan leg het vlees erin en bak deze gekruid aan, +/- 3min aan beiden kanten.
Serveer alles zeer warm op bord.
Rode en groene paprika in blokjes snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Witloof grof snijden.
Tomaatjes halveren.
Wok de groenten in olijfolie en roer er de pesto onder.
Indien nodig bij kruiden met gemalen peper.
Laat boter goed kleuren in de pan leg het vlees erin en bak deze gekruid aan, +/- 3min aan beiden kanten.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
monique zegt:
Ieder zijn eigen keus,
ik heb zelf ook een aantal jaar in belgie gewoond, daarom begrijp ik ook dat het voor sommige mensen soms vervelend is als je eerst moet vragen wat er eigenlijk staat terwijl het zo simpel is om desnoods beide namen erbij te zetten!
Vandaar mijn reactie, maar nogmaals, ieder zijn eigen keus!
groetjes monique
Anna Koudys zegt:
Hilde's recepten zijn uniek en helemaal van haarzelf. Zij is een gebruikster van onze zuiderburen. Als zij een ingrediënt benoemt die wij Hollanders niet begrijpen, zal zij daar altijd een vertaling van geven.
Inmiddels zijn wij al aardig op de hoogte wat een eike vers van de pers is, zo ook chapelure.
Ook als Hilde niet aanwezig is, om welke reden dan ook, staat het KookJij team klaar om antwoord te geven op vragen.
Groetjes,
Anna
KookJij.
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
monique zegt:
Hilde Dumont zegt:
freddy troch zegt:
wat mijn kookkunst betreft wil ik je effe laten weten dat tot 6 maanden terug
mijn gewicht 125 kg was, nu op 6 maanden 27 kg afgevallen met het zo simpel dieet, 's avonds niet eten, maar enkel fruit, watermeloen enz.
Kilo's vliegen eraf! Groetjes en alle goeds voor 2015,
freddy
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
freddy troch zegt:
wordt afgekeurd : eetlepel als soeplepel, en uiteraard
soeplepel als eetlepel, eetlepel = 15 gram ongeveer,
ook ik ben zuiderbuur en wij gebruiken steeds eetlepel,
vriendelijke groetjes, freddy troch
Anna Koudys zegt:
Het is misschien even wennen, maar als onze zuiderburen een recept plaatsen en ze gebruiken bij de ingrediënten als maat soeplepel, dan wordt daar een eetlepel mee bedoeld. Niet zoals jij denkt, onze pollepel waar de soep mee wordt opgediend.
Fijne jaarwisseling en een goed 2015!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Anna Koudys zegt:
Voorheen hadden we de "vraagtekens" bij de ingrediënten, daar stond dan bij wat de vertaling of een andere benaming was. Daar zijn wij nu druk mee bezig om dat weer te realiseren.
Verder staan we zo goed als mogelijk klaar om iedereen te beantwoorden.
Morgen gaan we jouw "krieltjes alla Sem" maken, ziet er heerlijk uit!
Groetjes,
Anna