Recept
« Terug naar recepten
Lamsburgerpizza
PT45M
Lamsburgerpizza
Een heerlijke variant op de pizza, nu met lamsgehakt!
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
70
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsburgerpizza te bereiden
Verwarm de oven voor op 190c.
Vet een pizzavorm of flanschaal van 23cm doorsnee lichtjes in met olie.
Leg de tomaat in een kom, giet er kokend water over en laat het 30 sec staan.
Giet dan af, pel de tomaat en snijd deze in plakken.
Meng in een kom het lams- en kalkoengehakt met de italiaanse kruiden, chilipoeder, het ei en broodkruim goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de pizzavorm of flanschaal en spreid het mengsel met de bolle kant van een houten lepel goed uit.
Bak de bodem 25 min of totdat het door en door gaar is.
Giet eventueel overtollig braadvocht af.
Maak intussen de bovenlaag.
Verwarm daarvoor de olie en bak hier de ui en knoflook 6 min zachtjes in, of tot de ui zacht is.
Voeg dan de suiker en tijm toe en bak nog eens 10min, of totdat de uien gekarameliseerd zijn.
Zet de grill op hoog.
Spreid de uien over de lamsburger en schik de mozzarella en tomatenplakken er bovenop.
Gril 3-5 min totdat de kaas net gesmolten is.
Snijd de lamsburger in grote parten.
Vet een pizzavorm of flanschaal van 23cm doorsnee lichtjes in met olie.
Leg de tomaat in een kom, giet er kokend water over en laat het 30 sec staan.
Giet dan af, pel de tomaat en snijd deze in plakken.
Meng in een kom het lams- en kalkoengehakt met de italiaanse kruiden, chilipoeder, het ei en broodkruim goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de pizzavorm of flanschaal en spreid het mengsel met de bolle kant van een houten lepel goed uit.
Bak de bodem 25 min of totdat het door en door gaar is.
Giet eventueel overtollig braadvocht af.
Maak intussen de bovenlaag.
Verwarm daarvoor de olie en bak hier de ui en knoflook 6 min zachtjes in, of tot de ui zacht is.
Voeg dan de suiker en tijm toe en bak nog eens 10min, of totdat de uien gekarameliseerd zijn.
Zet de grill op hoog.
Spreid de uien over de lamsburger en schik de mozzarella en tomatenplakken er bovenop.
Gril 3-5 min totdat de kaas net gesmolten is.
Snijd de lamsburger in grote parten.
ayse zegt: