OPDIENEN:
*Op de voorverwarmde borden de karbonaadjes verdelen met
de vijgen.
Geef hierbij een aardappelpurée en een gemixte gegrillde groenteschotel
Recept
« Terug naar recepten
Lamskarbonaadjes met Vijgen uit de Oven
PT780M
Lamskarbonaadjes met Vijgen uit de Oven
Een heerlijk lamskarbonaadjes met vijgen uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
780 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskarbonaadjes met Vijgen uit de Oven te bereiden
*Maak van de thijm,rozemarijn,marjoraan, knoflook en olijfolie in de keukenmachine een marinade en gebruik hiervan 2/3 om de karbonaadjes in te wrijven.Hierna de karbonaadjes flink peperen.Dan gedurende 12 uur wegzetten in de koeling
*Oven aanzetten op 200 graden Celsius
*Karbonaadjes aan- en dichtschroeien in de rijstolie,op het ovenrek in het midden van de oven zetten en 10 - 12 minuten laten grillen.Hou de karbonaadjes warm onder de alu-folie
*Zet de oven aan op 220 graden Celsius
*De vijgen met de overgebleven 1/3 kruidenmix + de mix van kaneel,gember,citroenthijm en olie "wassen" en vervolgens in de oven zetten op het rek (dat bedekt is met alu-folie)
*Na 10 minuten uit de oven halen
*Oven aanzetten op 200 graden Celsius
*Karbonaadjes aan- en dichtschroeien in de rijstolie,op het ovenrek in het midden van de oven zetten en 10 - 12 minuten laten grillen.Hou de karbonaadjes warm onder de alu-folie
*Zet de oven aan op 220 graden Celsius
*De vijgen met de overgebleven 1/3 kruidenmix + de mix van kaneel,gember,citroenthijm en olie "wassen" en vervolgens in de oven zetten op het rek (dat bedekt is met alu-folie)
*Na 10 minuten uit de oven halen