Recept
« Terug naar recepten
Lamsragout met vijgen
PT30M
Lamsragout met vijgen
Een heerlijk lamsragout met vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lamsragout met vijgen te bereiden
1. Snij het lamsvlees in dobbelsteentjes. Schil de gember en hak 'm fijn. Hak het teentje knoflook. Spoel de sinaasappel met heet water. Rasp de schil en pers het vruchtvlees. Snij de vijgen in blokjes. Was de aubergine en snij hem in kleine b lokjes.
2. Verhit de olie in een pan en bak het vlees. Doe er de knoflook, gember, vijgen en aubergine bij en laat 5 minuten stoven. Doe er het sinaasappelsap, de geraspte schil en 1 dl water bij. Kruid met peper, zout en kaneel en laat 20 minuten garen. Kook de rijst en serveer met de lamsragout.
2. Verhit de olie in een pan en bak het vlees. Doe er de knoflook, gember, vijgen en aubergine bij en laat 5 minuten stoven. Doe er het sinaasappelsap, de geraspte schil en 1 dl water bij. Kruid met peper, zout en kaneel en laat 20 minuten garen. Kook de rijst en serveer met de lamsragout.