DIEN OP :
Verdeel de couscous over de borden en leg daarop de plakken lamsschouder.De saus gaat gedeeltelijk over het vlees,gedeeltelijk over de couscous.Bestrooi met gehakte korianderblad.
Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met Knoflooksaus en Couscous
PT1800M
Lamsschouder met Knoflooksaus en Couscous
Een heerlijk lamsschouder met knoflooksaus en couscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1800 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Noord Afrikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met Knoflooksaus en Couscous te bereiden
1).Doe in een kom de stukken uitgeknepen citroen met het zilte citroen nat.Voeg toe de olijfolie en de laurier.
2).Hierin mag de lamsschouder 24 uur marineren.
Dat kan het gemakkelijkst in een grote plastic braadzak,waarin marinade gaat met de lamsschouder.Dan wordt de zak goed dichtgebonden,zodat er weinig "speelruimte" over is.Leg dat in de koelkast en laat regelmatig keren.
3).Laat de zak met inhoud wel tijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
4).De schouder gaat in een grote braadslede en gaat 4 uur tot 4 1/2 uur in de oven op 120 graden Celsius.
Als de lamsschouder gaar is apart zetten onder alufolie en dan met de rode wijn de aanbaksels verwijderen uit het bakblik.
5).Intussen gaat de knoflook 1 uur op 160 graden Celsius in de oven en knijpen we gare knoflook er uit als hij voldoende is afgekoeld.
6).Met de wijn wordt er een dikke saus van gedraaid in de blender (die eventueel nog gezeefd kan worden).
7).Maak lege artis de couscous klaar en roer daar door
de tomaat,paprika,olie,munt en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
8).De lamsschouder in plakken snijden.
2).Hierin mag de lamsschouder 24 uur marineren.
Dat kan het gemakkelijkst in een grote plastic braadzak,waarin marinade gaat met de lamsschouder.Dan wordt de zak goed dichtgebonden,zodat er weinig "speelruimte" over is.Leg dat in de koelkast en laat regelmatig keren.
3).Laat de zak met inhoud wel tijdig uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
4).De schouder gaat in een grote braadslede en gaat 4 uur tot 4 1/2 uur in de oven op 120 graden Celsius.
Als de lamsschouder gaar is apart zetten onder alufolie en dan met de rode wijn de aanbaksels verwijderen uit het bakblik.
5).Intussen gaat de knoflook 1 uur op 160 graden Celsius in de oven en knijpen we gare knoflook er uit als hij voldoende is afgekoeld.
6).Met de wijn wordt er een dikke saus van gedraaid in de blender (die eventueel nog gezeefd kan worden).
7).Maak lege artis de couscous klaar en roer daar door
de tomaat,paprika,olie,munt en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
8).De lamsschouder in plakken snijden.