Recept
« Terug naar recepten
Pan Bagnat met salade Nicoise
PT20M
Pan Bagnat met salade Nicoise
Dit heerlijke brood(je) heb ik voor het eerst gegeten toen ik ooit eens op
vakantie was aan de Cote d'Azur in Zuid Frankrijk.
Het is heel goed (zelfs lekkerder) om van te voren al te klaar te maken en
dus ideaal geschikt voor onderweg of bij een picknick.
Ik heb hier stokbrood gebruikt maar je ziet het ook in grote (Italiaanse)
bollen of in een Pain de Campagne.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pan Bagnat met salade Nicoise te bereiden
- Maak de boontje schoon, kook ze beetgaar (5 min.) koel ze af in koud water en laat ze goed uitlekken.
- Kook de eieren halfzacht en koel af.
- Maak de dressing met de olijfolie, azijn. knoflook, peper en zout.
- Doe de boontjes, uitgelekte tonijn, halve uienringen, halve tomaatjes en de olijven in een kom giet de dressing erover en schep alles door elkaar.
- Snij het brood doormidden (hol eventueel een beetje uit) en schep de salade erop.
- Snij de gepelde eieren in vieren, leg op elk broodje een ei en doe op elk broodje een paar stukjes ansjovis.
- Als je de broodjes van te voren klaarmaakt om pas later te gebruiken, kun je ze het beste in plastic of aluminiumfolie inpakken en in de koelkast bewaren.