Recept
« Terug naar recepten
Salade met grote en kleine garnalen
PT20M
Salade met grote en kleine garnalen
Garnalen gebakken in knoflookolie zijn ook heerlijk op een salade. Ik heb de
rode ui en puntpaprika heel even meegebakken en de zongedroogde
tomaatjes en de olijven ook heel even mee verwarmd.
Je kunt eventueel een neutrale dressing over de sla doen, maar ik vind zelf
de knoflookolie waarin alles is gebakken al voldoende.
Deze hoeveelheid is als maaltijdsalade voor 2 personen of als voorgerecht
voor 4 personen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met grote en kleine garnalen te bereiden
- Was en droog de sla en verdeel die over de borden. Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze op de sla. (Eventueel dressing over de sla).
- Giet ruim olie in een wok en verwarm deze, pel de knoflook en knijp de teentjes in de olie. Heel even fruiten en als de olie goed warm is bak je eerst de grote garnalen en voeg je daarna de kleine toe. Doe er peper en zout op.
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes en voeg die aan de garnalen toe. Roerbak dit even mee en voeg dan de zongedroogde tomaatjes en de olijven toe. Deze hoeven alleen heel even mee te warmen.
- Verdeel dit mengsel over de 2 borden. De overgebleven olie is heerlijk om als dressing te gebruiken.