Recept
« Terug naar recepten
Salade à la Loetje
PT10M
Salade à la Loetje
Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele
side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik ook
graag en zoals wel vaker is "less is more" want een bijgerecht hoeft niet zo
bijzonder te zijn daarvoor heet het ook BIJ gerecht.
Deze ongecompliceerde salade past niet alleen uitstekend bij een biefstuk
maar kun je echt overal bij eten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade à la Loetje te bereiden
- Meng de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en zet deze opzij.
- Kook de eieren (hard) en laat ze afkoelen.
- Haal de bladeren van de krop sla los, verwijder de dikke nerven en spoel de bladeren goed schoon. Maak de sla goed droog en snij of scheur de sla in stukken.
- Giet dressing over de sla en voeg kleingesneden komkommer en tomaatjes toe, schep alles een beetje door elkaar.
- Snij de rode ui in dunne ringen en voeg deze toe, schep weer alles door elkaar.
- Snij de eieren in vieren en verdeel ze over de salade.
- Strooi als laatste de krokante spekjes eroverheen.