Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade Niçoise
PT30M
Aardappelsalade Niçoise
Een heerlijke aardappelsalade met een Frans tintje. Uitermate geschikt voor een zonnige zomerse dag bij een bbq of bij een picknick. Maak gerust een grote schaal want de volgende dag is het ook nog erg lekker met een stukje stokbrood.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade Niçoise te bereiden
- - Maak de boontje schoon, kook ze beetgaar (5 min.) koel ze af in koud water en laat ze goed uitlekken.
- Kook de eieren halfzacht en koel af.
- Kook de aardappeltjes ongeveer 10 minuutjes en laat ze afkoelen.
- Maak de dressing met de olijfolie, azijn. knoflook, peper en zout.
- Doe de boontjes, uitgelekte tonijn, halve uienringen, halve tomaatjes en de olijven in een kom giet de dressing erover en schep alles door elkaar.
- Doe de uitgelekte en afgekoelde aardappelen en de sla erbij en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Doe als laatste de in partjes gesneden eieren en ansjovisfiletjes erbovenop.