KookJij

Lamsvlees met peultjes en mango

Een heerlijk lamsvlees met peultjes en mango recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsvlees met peultjes en mango te bereiden

Maak de peultjes schoon.Maak de lente-uitjes schoon,halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes van 3 cm.Pel het teentje knoflook en snijd deze in dunne plakjes.Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.Halveer de grote plakken.Snijd het lamsvlees in dunne plakjes.Roer de hazelnootolie en het kruizemunt in een kom door elkaar en schep het lamsvleesplakjes erdoor.Laat ze 30 min.marineren.Verhit in een wok op hoog vuur.Schenk de olie in de wok en laat deze heet worden.Bak hierin de plakjes knoflook in 1 min.tot ze beginnen te geuren.Schep ze met een schuimspaan uit de wok.Bak de plakjes vlees al omscheppend in 2 min.rondom bruin.Bak de peultjes,lente-uitjes en de mango al omscheppend in 2 min.Voeg de cider,knoflookplakjes en het vlees toe.Verhit het gerecht al omscheppende op hoog vuur tot het vocht is verdampt.Breng het op smaak met peper en zout.Snijd de muntblaadjes in reepjes en strooi ze over het gerecht.

Lekker met wilde/witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst