Recept
« Terug naar recepten
Biefreepjes met Aziatische asperges uit de wok (slank)
PT30M
Biefreepjes met Aziatische asperges uit de wok (slank)
In een wokgerecht komen asperges ook erg goed tot hun recht. Ik gebruik meestal witte asperges maar je kunt hier ook goed de groene voor gebruiken.
Dit is een heerlijk slankgerecht ;
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefreepjes met Aziatische asperges uit de wok (slank) te bereiden
- Schil de asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Trek de oesterzwammen in reepjes. Was de peultjes, lente uitjes en de taugé. Haal de peultjes af en snij de grootste doormidden. Snij de lente uitje in ringetjes.
- Verwarm de olie in een wok, snij de biefstukken in reepjes (eventueel in 2 partijen)en roerbak ze snel in de hete olie, haal ze uit de wok en leg ze op een bord opzij.
- Verhit opnieuw wat olie in de wok, hak de knoflookfijn en fruit die kort in de hete olie, roerbak dan de asperges, oesterzwammen, peultjes en lente ui.
- Voeg dan de ketjab, chilisaus en de vissaus toe en schep alles door elkaar.
- Voeg als laatste de biefreepjes en de taugé toe en verwarm ze nog even mee.
- Garneer eventueel met een beetje koriander.