Recept
« Terug naar recepten
Lange Vingers
PT30M
Lange Vingers
Een heerlijk lange vingers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
16st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kinderbakboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lange Vingers te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk een bakplaat met boter.
Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel.
Klop het eiwit en de fijne suiker tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen).
Spatel nu voorzichtig de dooiers door het opgeklopte eiwit.
Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en meng tot één massa.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op de bakplaat.
Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5 centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers.
Bestrooi de lange vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrijk een bakplaat met boter.
Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel.
Klop het eiwit en de fijne suiker tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen).
Spatel nu voorzichtig de dooiers door het opgeklopte eiwit.
Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en meng tot één massa.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op de bakplaat.
Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5 centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers.
Bestrooi de lange vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.