Recept
« Terug naar recepten
Langzaam Gaar Geroosterde Lamsschouder
PT255M
Langzaam Gaar Geroosterde Lamsschouder
Dit recept is afkomstig uit California, vlak bij de Mexicaanse grens.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
255 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langzaam Gaar Geroosterde Lamsschouder te bereiden
- Doe de rozemarijn, knoflook, de kappertjes, de ansjovisjes, olijfolie, zeste en sap van 1 citroen in de keukenmachine en draai daarvan een dressing met een grove structuur..
- Smeer daarmee in de lamsschouder en leg die met de 3 inkepingen naar boven op de 4 halve uitgeperste citroenen.
- Doe de rest van de dressing en de grove stukken ui op het bakblik of pan vlak naast de lamschouder.
- Schuif het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
- Giet dan het glas wijn in de grote pan of bakblik en schuif het hele zaakje terug in de oven voor zo'n 3 uur.
- Haal uit de oven en laat onder alu-folie 10 - 15 minuten rusten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een goede rode wijn.
A.Huisen zegt:
Beetje moeilijk koken zo vind U ook niet ?. En dan nog niets gezegd over het warrige verhaal van de bereiding zelf.
Vr groet en nog een fijn 2017 A.H.