KookJij

Langzaam Gaar Geroosterde Lamsschouder

Dit recept is afkomstig uit California, vlak bij de Mexicaanse grens.
Recept van:
Bereidingstijd: 255 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Langzaam Gaar Geroosterde Lamsschouder te bereiden

  1. Doe de rozemarijn, knoflook, de kappertjes, de ansjovisjes, olijfolie, zeste en sap van 1 citroen in de keukenmachine en draai daarvan een dressing met een grove structuur..
  2. Smeer daarmee in de lamsschouder en leg die met de 3 inkepingen naar boven op de 4 halve uitgeperste citroenen.
  3. Doe de rest van de dressing en de grove stukken ui op het bakblik of pan vlak naast de lamschouder.
  4. Schuif het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
  5. Giet dan het glas wijn in de grote pan of bakblik en schuif het hele zaakje terug in de oven voor zo'n 3 uur.
  6. Haal uit de oven en laat onder alu-folie 10 - 15 minuten rusten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een goede rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.Huisen

A.Huisen zegt:
Het recept van de Lamsschouder lijkt niet compleet: In de bereiding wordt gesproken over kappertjes en wijn, deze twee vind ik niet terug in ingrediënten.
Beetje moeilijk koken zo vind U ook niet ?. En dan nog niets gezegd over het warrige verhaal van de bereiding zelf.
Vr groet en nog een fijn 2017 A.H.
Bram Verwijs

Bram Verwijs zegt:
Ik snap iets niet. Er staat dat je wijn in de pan moet doen, maar ook dat je de uien en restant dressing naast de schouder op het bakblik moet leggen. Hoe rijm ik dat? Moet de schouder niet in de pan?