Recept
« Terug naar recepten
Langzaam Gegaard Gelakt Buikspek
PT420M
Langzaam Gegaard Gelakt Buikspek
Chefkok René Vermeulen kookt al lange tijd voor het Restaurant " 't Spuihuis" in Bergen op Zoom.
Buikspek is een prachtig stukje vlees en dat wordt helaas door velen niet geweten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
420 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
René Vermeulen : Gazet Bergen op Zoom 2015-09-16
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langzaam Gegaard Gelakt Buikspek te bereiden
- Leg het stuk buikspek in een ovenschaal en bestrooi het met zeezout, peper, rozemarijn, thijm en de gesnipperde teentjes knoflook.
- Giet hierover het ganzen- of eendenvet en vul dat aan eventueel met zoonebloemolie als het stuk vlees niet goed onderstaat. Schuif dit in een oven die op 90 graden Celsius staat en laat het vlees 6 uur garen.
- Het gegaarde vlees volledig laten afkoelen.
- Het afgekoelde vlees in banen snijden van 3 cm.
- Maak de "lak" door soja, hoisin en basterdsuiker te verhitten en in te koken tot een dikke saus.
- Vlak voor het opdienen het vlees onder de grill een krokant korstje geven en inlakken met de lak.
- Allerlei stamppotjes is er lekker bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge Riesling Kabineet of een hout-opgevoede Chardonnay.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Het zou wel zonder kunnen, maar dan heb je een andere smaak.
Jan A.
Rob zegt:
Stap 2 sla je dan in dit geval over.
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Rob zegt: