Geef er aardappelpuree bij en "Marsala-Worteltjes".
MARSALA-WORTELTJES:
800 gram worteltjes schonen en in de lengte halveren.
Smelt 5 eetlepels boter en als die is uitgebruist en bruin is geworden de worteltjes daarin zacht laten worden.
Dan daarop 200 cc Marsala schenken en de worteltjes daarin verder laten garen, tot de Marsala is verdwenen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Wat schenken we hierbij? Ik denk dat een Riesling Spätlese Trocken hierbij goed zou passen, maar ook een mooie oude rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Langzaam gegaarde Lamsbout met Marsala-Worteltjes
PT480M
Langzaam gegaarde Lamsbout met Marsala-Worteltjes
Een heerlijk langzaam gegaarde lamsbout met marsala-worteltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
480 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langzaam gegaarde Lamsbout met Marsala-Worteltjes te bereiden
1).Smeer de bouten goed in met veel vers gemalen peper en wat zeezout.
2).Braad ze aan tot ze enigszins zijn gekleurd in een paar lepels zonnebloemolie.
3).Haal de bouten uit de pan en fruit de uien net zo lang aan tot ze zacht geworden zijn.
4)).De bouten gaan de pan weer in met de knoflook tenen, witte wijn, kippenbouillon en laurierblaadjes + thijmtakjes.
5).Deksel er op en de oven in schuiven. Elke 2 uur de bouten bedruipen en ietsje draaien.
6).Na 7 uur zijn de bouten klaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder alu-folie in de oven.
7).Zet het vuur wat hoger, verwijder de schilletjes van de knoflook en kook de massa in de pan wat in.
8).Zet dan de staafmixer in de pan en pureer de massa (eerst thijm en laurier verwijderen).
9).Kook verder in en dien op met de lamsboutjes.
2).Braad ze aan tot ze enigszins zijn gekleurd in een paar lepels zonnebloemolie.
3).Haal de bouten uit de pan en fruit de uien net zo lang aan tot ze zacht geworden zijn.
4)).De bouten gaan de pan weer in met de knoflook tenen, witte wijn, kippenbouillon en laurierblaadjes + thijmtakjes.
5).Deksel er op en de oven in schuiven. Elke 2 uur de bouten bedruipen en ietsje draaien.
6).Na 7 uur zijn de bouten klaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder alu-folie in de oven.
7).Zet het vuur wat hoger, verwijder de schilletjes van de knoflook en kook de massa in de pan wat in.
8).Zet dan de staafmixer in de pan en pureer de massa (eerst thijm en laurier verwijderen).
9).Kook verder in en dien op met de lamsboutjes.
Mimi Emmanouil zegt:
Ik zag uw receptje van Lamsbout staan, en ik zie dat het heel erg lekker moet zijn.
Daarom als Lamsbout liefhebster zal ik het zeker eens maken.
Want het zit er heel smakelijk uit. En met marsala worteltjes erbij, dat kan gewoon niet anders dan lekker zijn.
Ik ben eens benieuwd hoe mijn gasten gaan reageren, als ik hun deze recept voorschotel. Nog een fijne dag gewenst
Vriendelijke groeten Mimi