Recept
« Terug naar recepten
Lasagne Choucroute
PT90M
Lasagne Choucroute
Een heerlijk lasagne choucroute recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans Gregoire
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne Choucroute te bereiden
Kook 2 kilo zeer kruimige aardappels 20 minuten, giet ze af en pureer de aardappels met 20 gram roomboter en 1 dl kokende melk.
Bak een pakje spekjes mooi droog in olijfolie en zet ze in een schaaltje weg, bak 500 gram rundergehakt in dezelfde pan en voeg dit bij de spekjes verdeel het goed door elkaar.
Neem een grote rechthoekige ovenschaal en vet de bodem met een beetje boter in. Doe nu een dun laagje puree, verdeel daarop de helft van het gehakt, bedek dit nu met plakjes ham en daarna de ham weer met plakjes jonge kaas bedekken. Snij de banaan en verdeel deze helemaal in schijfjes over de kaas. Nu een heel pakje zuurkool erover verdelen.
Herhaal voorgaande nogmaals, puree, gehakt, ham, kaas, banaan en zuurkool, eindig hierop met puree en daarop mooi strooikaas verdelen.
Zet het geheel in een 200°C voorverwarmde oven (onder en bovenverwarming) gedurende 30 tot 45 minuten, als het korstje op de kaas mooi donkerbruin is, is de lasagne klaar. Eet smakelijk.
Bak een pakje spekjes mooi droog in olijfolie en zet ze in een schaaltje weg, bak 500 gram rundergehakt in dezelfde pan en voeg dit bij de spekjes verdeel het goed door elkaar.
Neem een grote rechthoekige ovenschaal en vet de bodem met een beetje boter in. Doe nu een dun laagje puree, verdeel daarop de helft van het gehakt, bedek dit nu met plakjes ham en daarna de ham weer met plakjes jonge kaas bedekken. Snij de banaan en verdeel deze helemaal in schijfjes over de kaas. Nu een heel pakje zuurkool erover verdelen.
Herhaal voorgaande nogmaals, puree, gehakt, ham, kaas, banaan en zuurkool, eindig hierop met puree en daarop mooi strooikaas verdelen.
Zet het geheel in een 200°C voorverwarmde oven (onder en bovenverwarming) gedurende 30 tot 45 minuten, als het korstje op de kaas mooi donkerbruin is, is de lasagne klaar. Eet smakelijk.
Liske zegt: