KookJij

Lasagne Classico (klassieke lasagna)

Een heerlijk lasagne classico (klassieke lasagna) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne Classico (klassieke lasagna) te bereiden

Lasagna al dente koken.
*Vulling:
boter in een pan smelten,rundergehakt,geraspte knolselderij en kleingesneden wortel,fijngesnipperde ui,uitgeperste teentjes knoflook in de boter smoren.Rode wijn erbij gieten en met peper en zout op smaak brengen,tomatenpuree erdoor roeren.

Bechamelsaus:
Boter in een pan smelten,bloem toevoegen en kort bakken,met room afblussen en met nootmuskaat en parmezaanse kaas dit kruiden.Vuurvaste schaal invetten en met een laagje van de vulling bedekken.Daarna bechamelsaus,lasagna en vulling om de beurt vullen.De bovenste laag moet je uitkomen met de saus.Parmezaanse kaas bestrooien en stukjes boter erover verdelen.In de oven (250 graden) bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

oumaima

oumaima zegt:
lekker
boy

boy zegt:
Hoe lang duurt het?
smatje

smatje zegt:
Hallo coco. Doe je moeder de groetjes van mij. De boter zou ik vervangen door olijfolie of 50/50. En ik hou niet van selderij, heb je een alternatief?:p:p
LaiLa

LaiLa zegt:
Ik ga het vanavond uitproberen zoals jij het hebt geschreven voor mijn gasten.. k maakte het altijd anders.
Ik maakte de bechamelsaus wat anders en ik ga er geen wijn in doen voor mij is dat te zwaar.. Njah ik zal laten weten of 't is gelukt:p:p
Liske

Liske zegt:
Hallo Lambert. De boter zou ik vervangen door olijfolie of 50/50. En ik hou niet van selderij, heb je een alternatief?
Annika T.

Annika T. zegt:
Pergolesi: je leest niet goed, Maurizzio heeft geschreven dat de wijn maal 4 moet! -toch?-
Pergolesi

Pergolesi zegt:
Maurizzio, de wijn is het kernelement van deze overheerlijke lasagne. Ook verdubbelen dus ;)Groeten!
bonita

bonita zegt:
echt lekker:p
Stefanie

Stefanie zegt:
Deze lasagne moet je eens met ham en spinazie surplus bereiden: nog veel zachter van smaak! Dus: laagje bolognesesaus, lasagne, béchamel,spinazie, ham, lasagne, bolognese, lasagne, béchamel,spinazie, ham, ...
tehnoobshow

tehnoobshow zegt:
lasange is lekker;):):p:D:o
selen

selen zegt:
hoe maka je dat ?:?
immanuela

immanuela zegt:
wat is bachamelsaus:o
renuka

renuka zegt:
hoe groot moet de schaal zijn? ben nie goed in schatten.
hyhhhh

hyhhhh zegt:
SMULLEN MAAR!!:p
Maurizzio

Maurizzio zegt:
Voor 4 personen is dit veel te weinig. Advies verdubbel alles behalve de wijn. Deze x 4.

grt

maurizzio