Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met spinazie en bananen
PT80M
Lasagne met spinazie en bananen
Een heerlijk lasagne met spinazie en bananen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lasagne met spinazie en bananen te bereiden
Gehakt rul bakken, daarna uien en paprika toevoegen en even meebakken
Tomaten toevoegen, even meeverwarmen en een beetje kapot maken.
Saus en melk toevoegen en aan de kook brengen, 2 minuten zachtjes laten koken.
Uit de spinazie goed het vocht knijpen.
Een grote ovenschaal invetten en laagjes maken volgens het volgende schema (van onder naar boven beginnen, kaas komt als laatste erop):
kaas
saus
lasagnebladen
banaan
saus
lasagne bladen
spinazie
lasagne bladen
saus
De lasagne in een voorverwarmde oven (200 °C) gaar laten worden in 50 à 60 min.
Tomaten toevoegen, even meeverwarmen en een beetje kapot maken.
Saus en melk toevoegen en aan de kook brengen, 2 minuten zachtjes laten koken.
Uit de spinazie goed het vocht knijpen.
Een grote ovenschaal invetten en laagjes maken volgens het volgende schema (van onder naar boven beginnen, kaas komt als laatste erop):
kaas
saus
lasagnebladen
banaan
saus
lasagne bladen
spinazie
lasagne bladen
saus
De lasagne in een voorverwarmde oven (200 °C) gaar laten worden in 50 à 60 min.
Mijn kookverhaal (sapo)
Iedereen die het hoort denkt "hmmm, is dat wel lekker?" en iedereen die het geproeft heeft wil het recept.
Esmeralda Wijnsma zegt:
We hebben gezellig aan tafel gezeten en gesmuld!
Hartelijk dank voor dit heerlijk gerecht!
Groetjes
Esmeralda Wijnsma