Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van aubergine
PT40M
Lasagne van aubergine
Een heerlijk lasagne van aubergine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lasagne van aubergine te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 1,5 cm. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de peper in ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in blokjes. Kook de pastaschelpjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine en ui rondom bruin. Voeg de rode peper, tomatenblokjes en hamblokjes toe en laat de saus zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Maak de bechamelsaus (28 gram per zakje) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer 150 gram kaas door de saus. Verdeel achtereenvolgens de groentesaus, pastaschelpjes, kaassaus en overige geraspte kaas over de ovenschaal. Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de bovenzijde gegratineerd is.