KookJij

Lasagne

Een heerlijk lasagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne te bereiden


Meng de mix met het water en de melk goed door elkaar in een schaal en laat dit staan.
Snij de champignons in pakjes. Snij de uien klein. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Snij de katenspek in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt een beetje boter en/of olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes katenspek en de uitjes.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul. .
Doe de mix bij het geheel en breng dit al roerend aan de kook, voeg de champignons, het scheutje slagroom en de stukjes knoflook toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat dit 1 minuut al roerend doorwarmen.
Schep wat saus in een hoge ovenschaal dan een beetje geraspte kaas er overheen en leg er een laag lasagnebladeren op.
Hierover weer een laag saus en wat geraspte kaas.
Leg er weer lasagnebladeren op.
Schep er nogmaals een laag saus overheen en verdeel de geraspte kaas erover.
Schep de rest van de saus hier overheen en verdeel de geraspte kaas erover. Eventueel nog wat paneermeel en een klein beetje melk.
Zet de schaal 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi krokant en goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

natalie

natalie zegt:
Als je de roux maakt voor de witte saus erbij, kan je ook de goudkuipje smeerkaas erin vermengen, smaakt het beter door en smelt veel sneller dan de geraspte kaas. Ook wil sommige geraspte kaas 'korrelig' smelten heb ik al gemerkt, en dat heb je met de smeerkaas dus niet. Wel heel goed doorroeren natuurlijk :)
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Ik heb het recept overgenomen van het origineel maar maak meer bechamelsaus en doe er de lasagnebladen ook ongekookt in, wel niet te dik, anders word het te droog.
apu

apu zegt:
Lekker recept!:) Maar lasagnebladen hoef je niet voor te koken als je ze 30 minuten in de oven zet, ze nemen het vocht op uit de andere ingredienten en worden gaar maar blijven lekker stevig :);):p