Recept
« Terug naar recepten
Lauw warme salade met kip etc.
PT30M
Lauw warme salade met kip etc.
Een heerlijk lauw warme salade met kip etc. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauw warme salade met kip etc. te bereiden
Schik de lolarossa op een ruime helft van het bord,aan de andere kant de griekse koolsalade, het midden van het bord vrij laten! Op de sla op elk bord 1 tomaat in parten gesneden en een vierde van de rode ui( dun gesneden)lente uitje fijn snijden en eroverheen strooien(op de sla)de paprika in reepjes snijden en over de 4 borden gelijk verdelen(op de sla).
De kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met de pikante kipkruiden,de gewone ui schoon maken en in halve dunne reepjes snijden,champignons schoon borstelen en in vieren snijden.In de koekenpan 2 eetlepels croma bruin laten worden en hier in de kipreepjes bakken op hoog vuur, als deze goed bruin zijn dan dan ong. 3 flinke eetlepels boursin toevoegenen even kort verwarmen , goed omroeren!
Doe in een kom/schaal. Pan even schoon maken en 2 eetlepels croma licht bruin smelten hierin de ui en champignons ong. 7min. bakken en regelmatig omscheppen, de tauge even onder goed heet water afspoelen in de zeef, dan de kip etc(in de schaal) en de tauge bij het geheel toevoegen in de pan.even kort nog alles omroeren. Zorg ervoor dat de tauge knapperig blijft ,en dan in het midden van de opgemaakte borden doen....direct serveren!Eet smakelijk
De kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met de pikante kipkruiden,de gewone ui schoon maken en in halve dunne reepjes snijden,champignons schoon borstelen en in vieren snijden.In de koekenpan 2 eetlepels croma bruin laten worden en hier in de kipreepjes bakken op hoog vuur, als deze goed bruin zijn dan dan ong. 3 flinke eetlepels boursin toevoegenen even kort verwarmen , goed omroeren!
Doe in een kom/schaal. Pan even schoon maken en 2 eetlepels croma licht bruin smelten hierin de ui en champignons ong. 7min. bakken en regelmatig omscheppen, de tauge even onder goed heet water afspoelen in de zeef, dan de kip etc(in de schaal) en de tauge bij het geheel toevoegen in de pan.even kort nog alles omroeren. Zorg ervoor dat de tauge knapperig blijft ,en dan in het midden van de opgemaakte borden doen....direct serveren!Eet smakelijk
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Recept kan als hoofdgerecht of als lunch gerecht worden geserveerd!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
annie van gog zegt:
ineke60 zegt: