Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade van gegrilde tonijn
PT30M
Lauwwarme salade van gegrilde tonijn
Een heerlijk lauwwarme salade van gegrilde tonijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mister blog
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade van gegrilde tonijn te bereiden
Gril de tonijn heel kort aan de buitenkant op een héél hoog vuur. Dan is de binnenkant nog (bijna) rauw. Maak een schaal op met de tomaat en de lente-ui. Snijd de tonijn in kleine stukjes en leg er op. Besprenkel met een beetje olie, sojasaus en peper. Pel het gekookte ei. De dooier moet nog vloeibaar zijn. Laat deze over de tonijn lopen, hak het wit fijn en leg het ook op de salade. Strooi er tenslotte sesamzout over en een handje ruccola-cress.