KookJij

Gegrilde tonijn, Aziatisch gemarineerd

De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische marinade. Daarna snel om en om gegrild.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 309 kCal energie
33 Gram eiwit
14 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: aangepast recept van internet
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde tonijn, Aziatisch gemarineerd te bereiden

  1. De teentjes knoflook en de gemberwortel boven een kommetje uitpersen. Meng dit met de sojasaus, suiker, sesamolie en een snufje versgemalen witte peper. Roer tot de suiker opgelost is.
  2. Marineer de tonijn plm. 30 minuten in het sausje. Tussendoor een keer draaien.
  3. Verhit de grill. Vet het rooster evenueel in met wat olie.
  4. Rooster de moten tonijn een paar minuten aan beide kanten. De tijd is afhankelijk van de dikte van de tonijn. Maar reken hiervoor een paar minuten per kant. De tonijn mag niet gaar worden dan wordt de tonijn droog. Ongeveer rosé zoals biefstuk.
  5. Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de tonijn en eventueel een paar plakjes ingelegde gember.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Nooit te lang grillen, de tonijn moet nog rosé zijn van binnen. De ingelegde gember smaakt heel erg lekker bij de tonijn.
Ik heb het recept van internet geplukt, maar wel iets aangepast en natuurlijk zelf een foto gemaakt.
Serveer er gekookte witte rijst bij en een komkommersalade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst