Recept
« Terug naar recepten
Beef met teriyakisaus
PT20M
Beef met teriyakisaus
Ik had al eens eerder een Ovenschotel-met-zalm-en-teriyakisaus gemaakt
en de saus daarvan is zo lekker en bovendien zo makkelijk te maken en
dus heb ik er een hier weer een andere variant mee bedacht ;) :P :)
Het grote voordeel tegenover andere teriyaki recepten is dat je hierbij van
te voren geen vlees hoeft te marineren. Ikzelf merk dat ik marineren soms
lastig vind als ik wil beginnen met koken en dan geen tijd meer heb om
eerst nog vlees te laten marineren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beef met teriyakisaus te bereiden
- Begin met de saus. Doe 75 ml sojasaus en 75 ml water in een pannetje en warm op (niet laten koken). Voeg de bruine suiker toe, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
- Doe 1 el maïzena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen en zet deze daarna even opzij.
- Snij de broccoli in kleine roosjes doe ze in een kom en giet er kokend water op, laat dit zo 5-10 minuten staan en laat het dan goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en geraspte gember.
- Voeg de in plakjes gesneden biefstuk toe en wok ze even snel rondom.
- Doe dan de teriyakisaus en de uitgelekte broccoli erbij en laat het geheel nog eventjes goed doorwarmen. Laat het niet te lang op de pit staan anders wordt de bief taai.
- Garneer met fijngesneden lenteui en sesamzaadjes.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt dit recept ook gebruiken voor kip teriyaki. Gebruik dan kip(dij)filet in plaats van de bieflappen.