Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met zalm en teriyakisaus
PT30M
Ovenschotel met zalm en teriyakisaus
Niet alleen heerlijk maar bovendien ook nog eens erg gezond is deze
ovenschotel van zalm met paprika en broccoli. Je maakt even het sausje
en verder is het een kwestie van alles in de ovenschaal doen en even in de
oven zetten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Smaakmenutie, beetje aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met zalm en teriyakisaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Begin met de saus. Doe 75 ml sojasaus en 75 ml water in een pannetje en warm op (niet laten koken). Voeg de bruine suiker toe, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
- Doe 1 el maïzena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen.
- Snijd ondertussen de rode en gele paprika in blokjes. Snijd tevens de broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui ook in stukjes.
- Doe alle gesneden groenten in een kom en giet er een beetje olijfolie overheen. Hussel alles even door elkaar.
- Leg de moten zalm in het midden van een grote ovenschaal. En verspreid de gesneden groenten rondom de zalm.
- Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is. Plaats nu circa 20 minuten (misschien wat langer, ligt aan je oven) in de oven. Hussel de groenten halverwege een keertje om.