Recept
« Terug naar recepten
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
PT30M
Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus
De groenten die ik hiervoor gebruikte waren; witte asperges, peultjes,
spitskool, rode paprika en shi-take. Maar zoals bij veel wokgerechten kun je
met groenten naar hartenlust variëren. Ik heb daarom bij de ingrediënten
een aantal opties, die makkelijk te vervangen zijn, tussen haakjes gezet.
Mocht je nog op andere ideeën komen voel je vrij en laat het me weten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noedels met geroerbakte groenten en kip in hoisinsaus te bereiden
- Roerbak de reepjes kip in hete wokolie en voeg dan de gehakte knoflook, pezo, 5 kruidenpoeder, hoisinsaus, sojasaus en honing toe.
- Schep alles goed door elkaar en laat het even pruttelen.
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Voeg de gesneden kool, paprika en paddenstoelen toe aan de saus en schep alles door elkaar. Laat het enkele minuten sudderen en voeg daarna de aspergestukjes en peulen. Schep dit ook weer door elkaar en laat het nog 5 minuutjes zachtjes garen. De groenten mogen nog een bite hebben.
- Doe de uitgelekte noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
- Schep op borden, strooi er sesamzaadjes overheen en garneer met fijngesneden lente ui.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met kroepoek erbij.