Mn vriendin maakt speklapjes door eerst aan te bakken en doet er daarna water bij; ze worden dan lekker mals.
Ik heb de kidneybonen en kruidenmengsels toegevoegd.
Recept
« Terug naar recepten
Lekkere gekruide speklapjes
PT45M
Lekkere gekruide speklapjes
Een heerlijk lekkere gekruide speklapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hans + Tineke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekkere gekruide speklapjes te bereiden
Verhit de koekenpan op hoog vuur, met beetje olie.
Smeer de speklapjes in met paprika poeder hot. (niet teveel)
Bak ze aan weerskanten bruin, gedurende 10 min,
giet voorzichtig een klein kopje water erbij en verwarm tot koken.
Voeg de ui, de paprika en de knoflook toe, de kruiden, van alles een halve theelepel. (incl opnieuw paprika poeder, geen zout gebruiken)
Laat garen op laag vuur totdat de vloeistof ingedikt is, gedurende ca 30 min.
De speklapjes 1x keren.
Voeg na 15 min de kidneybonen en de yoghurt toe.
Dien op, op warme borden.
Smeer de speklapjes in met paprika poeder hot. (niet teveel)
Bak ze aan weerskanten bruin, gedurende 10 min,
giet voorzichtig een klein kopje water erbij en verwarm tot koken.
Voeg de ui, de paprika en de knoflook toe, de kruiden, van alles een halve theelepel. (incl opnieuw paprika poeder, geen zout gebruiken)
Laat garen op laag vuur totdat de vloeistof ingedikt is, gedurende ca 30 min.
De speklapjes 1x keren.
Voeg na 15 min de kidneybonen en de yoghurt toe.
Dien op, op warme borden.