We kregen dit receptje in Griekenland van een Griekse vriendin die jarenlang in Zuid-Afrika heeft geleefd en gewoond. 't Is eenvoudig te maken en heel fris, niet alcoholisch en dorstlessend.
Geknipt voor de warme zomerdagen.
Recept
« Terug naar recepten
Lemonade uit Zuid-Afrika
PT20M
Lemonade uit Zuid-Afrika
Een heerlijk lemonade uit zuid-afrika recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lemonade uit Zuid-Afrika te bereiden
1. Was de citroenen en snijd ze in stukken (schil en al). Verwijder de pitjes.
2. Doe de stukken in de blender, voeg een deel van het water en de suiker toe.
3. Mix het geheel fijn (kan ook met een staafmixer). Giet alles door een fijne zeef en laat wat uitlekken. Mix het papje nog 2 maal met de rest van het water. Zeef telkens opnieuw.
4. Giet de 'lemonade' in een waterkaraf, en doe er wat verse blaadjes munt bij.
5. Serveer met wat extra ijsblokjes in de karaf.
2. Doe de stukken in de blender, voeg een deel van het water en de suiker toe.
3. Mix het geheel fijn (kan ook met een staafmixer). Giet alles door een fijne zeef en laat wat uitlekken. Mix het papje nog 2 maal met de rest van het water. Zeef telkens opnieuw.
4. Giet de 'lemonade' in een waterkaraf, en doe er wat verse blaadjes munt bij.
5. Serveer met wat extra ijsblokjes in de karaf.
hns zegt:
Hans:):)