Prachtig weertje vandaag! Gewoon op 9 maart buiten kunnen zitten in het zonnetje.
Gelijk weer zin in sla enzo…
Met resten van m´n groentepakket een supermaaltijdje gemaakt!!!
Wilde eigenlijk venkelsoep gaan maken, maar dat vond ik nu niet zo leuk….
Komt nog wel, toch?
Recept
« Terug naar recepten
Lente: prei, (veld)sla, ei en pindasaus
PT26M
Lente: prei, (veld)sla, ei en pindasaus
Een heerlijk lente: prei, (veld)sla, ei en pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
26 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
me, myself and I
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente: prei, (veld)sla, ei en pindasaus te bereiden
Leg de in stukken gesneden prei en het ei in kokend water voor 8 minuten.
Haal het hieruit, laat de prei uitlekken in een vergiet, maar bewaar het kookvocht. Laat het ei schrikken onder koud water.
Hou je prei warm door deze in de vergiet boven het pannetje met kookvocht te hangen.
Was de (veld)sla en laat dat ook uitlekken of doe het in de slacentrifuge.
Maak de pindasaus (warm).
Pindasaus maken??? 2 eetlepels pindakaas | scheut ketjap | flinke eierlepel sambal manis | klein beetje zoet of gembersiroop | djahé – 3x schudden met je potje | djintan – 3x schudden met je potje | knoflookpoeder | water: in dit geval gebruik je het kookwater van de prei om je pindasaus te verdunnen.
Husselen en proeven en bijvoegen wat jij denkt dat goed is.
Maak er een mooi opgemaakt bord van en geniet!
Hier kun je natuurlijk van alles bij gaan eten (of niet).
Haal het hieruit, laat de prei uitlekken in een vergiet, maar bewaar het kookvocht. Laat het ei schrikken onder koud water.
Hou je prei warm door deze in de vergiet boven het pannetje met kookvocht te hangen.
Was de (veld)sla en laat dat ook uitlekken of doe het in de slacentrifuge.
Maak de pindasaus (warm).
Pindasaus maken??? 2 eetlepels pindakaas | scheut ketjap | flinke eierlepel sambal manis | klein beetje zoet of gembersiroop | djahé – 3x schudden met je potje | djintan – 3x schudden met je potje | knoflookpoeder | water: in dit geval gebruik je het kookwater van de prei om je pindasaus te verdunnen.
Husselen en proeven en bijvoegen wat jij denkt dat goed is.
Maak er een mooi opgemaakt bord van en geniet!
Hier kun je natuurlijk van alles bij gaan eten (of niet).