Recept
« Terug naar recepten
Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté
PT10M
Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté
Gerookte eendenborst is altijd maar een beperkte tijd verkrijgbaar dus dan
maak ik er graag een heerlijke salade mee. Deze keer geen voorgerecht
maar een grotere hoeveelheid als hoofdgerecht. Natuurlijk kun je de
hoeveelheden verminderen en dan is prima als voorgerecht.
Ik heb er een zelfgemaakte Cranberry-saus-met-sinaasappel bij gebruikt
maar je kunt ook prima een schep Rode-bessenjam of rode bessen gelei
gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté te bereiden
- Verdeel de sla over de borden doe er een beetje vinaigrette overheen.
- Leg de plakjes eendenborst en de stukjes paté op de sla en schep hier en daar een lepeltje van de cranberrysaus/jam ernaast.
- Doe de radijsjes en komkommer erbij en strooi en een beetje geroosterde walnoten en fijngesneden lenteui overheen.
- Optioneel: hier en daar een puntje truffelmayo. Je kunt ook een keuze maken of je truffelmayo of cranberrysaus/bessenjam gebruikt.