KookJij

Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté

Gerookte eendenborst is altijd maar een beperkte tijd verkrijgbaar dus dan maak ik er graag een heerlijke salade mee. Deze keer geen voorgerecht maar een grotere hoeveelheid als hoofdgerecht. Natuurlijk kun je de hoeveelheden verminderen en dan is prima als voorgerecht. Ik heb er een zelfgemaakte Cranberry-saus-met-sinaasappel bij gebruikt maar je kunt ook prima een schep Rode-bessenjam of rode bessen gelei gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Winterse maaltijdsalade met gerookte eendenborst en paté te bereiden

  1. Verdeel de sla over de borden doe er een beetje vinaigrette overheen.
  2. Leg de plakjes eendenborst en de stukjes paté op de sla en schep hier en daar een lepeltje van de cranberrysaus/jam ernaast.
  3. Doe de radijsjes en komkommer erbij en strooi en een beetje geroosterde walnoten en fijngesneden lenteui overheen.
  4. Optioneel: hier en daar een puntje truffelmayo. Je kunt ook een keuze maken of je truffelmayo of cranberrysaus/bessenjam gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst