KookJij

Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle abrikozensaus

Chipotle: rokerig, zoet en pittig (en dé smaakmaker uit de Mexicaanse keuken) Ik kende deze saus niet, totdat ik het nieuwe kookboek van Laura's bakery : " Borrelhapjes bakboek" zag. Aangezien we vanavond de kaarters krijgen , ben ik deze gaan maken... en ze zijn me toch lekker. Rest me af te wachten wat de gasten ervan vinden . De zoet-pittige smaak harmonieert geweldig. De Chiptolesaus is bij vele Mexicaanse gerechten inzetbaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Bakboek Laura
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle abrikozensaus te bereiden

  1. Kneed het kippengehakt met het ei, peper en zout naar smaak , de gesnipperde bladpeterselie en het paneermeel goed door elkaar.
  2. Maak balletjes van circa 17 gram ter grootte van een walnoot.
  3. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
  4. Roer de abrikozenjam en de chipotlesaus door elkaar en voeg dat toe aan de balletjes. Laat de balletjes in dit mengel garen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan
zien ze er nog mooier uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst