In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan
zien ze er nog mooier uit.
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle abrikozensaus
PT30M
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle abrikozensaus
Chipotle: rokerig, zoet en pittig (en dé smaakmaker uit de Mexicaanse
keuken) Ik kende deze saus niet, totdat ik het nieuwe kookboek van Laura's
bakery : " Borrelhapjes bakboek" zag. Aangezien we vanavond de kaarters
krijgen , ben ik deze gaan maken... en ze zijn me toch lekker. Rest me af te
wachten wat de gasten ervan vinden . De zoet-pittige smaak harmonieert
geweldig.
De Chiptolesaus is bij vele Mexicaanse gerechten inzetbaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Bakboek Laura
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle abrikozensaus te bereiden
- Kneed het kippengehakt met het ei, peper en zout naar smaak , de gesnipperde bladpeterselie en het paneermeel goed door elkaar.
- Maak balletjes van circa 17 gram ter grootte van een walnoot.
- Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
- Roer de abrikozenjam en de chipotlesaus door elkaar en voeg dat toe aan de balletjes. Laat de balletjes in dit mengel garen.