KookJij

Lenteboterhammen

Een heerlijk lenteboterhammen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lenteboterhammen te bereiden

Verse kaas en radijsjes:
Bestrijk een beboterde snee boerenbrood met een dikke laag plattekaas. Schik er plakjes radijs, gesnipperd bieslook en sjalot op en kruid met vers gemalen peper en zout.
Variant : roggebrood, plattekaas, radijsjes en basilicum.
Aardbeien en noten:
Beleg een beboterde snee brood met tuin- of waterkers en versier met plakjes aardbei en halve walnoten.
Verse kaas en gepocheerde peren:
Snijd per boterham een geschilde peer doormidden en verwijder klokhuis en pitten. Pocheer ze 10 minuten in witte portwijn met kaneel of tijm. Laat de peerhelften in het kooknat afkoelen. Bestrijk een snee brood met verse kaas en schik er waaiertjes peer op.
IJsbergsla met blauwschimmelkaas:
Plet de blauwschimmelkaas met wat plattekaas en breng op smaak met cayennepeper en eventueel cognac. Bestrijk daarmee een snee bruinbrood naar keuze (rogge, zemelen, 7-granen) en schik er wat gesnipperde rode sla op.
Tuinkruiden en radijsjes:
Beboter een snee boerenbrood met lookboter en bestrooi met vers gehakte tuinkruiden. Schik er plakjes radijs op en eventueel wat geraspte mierikswortel.
Tomaat en ansjovisfilets:
Bestrijk een snee boeren- of bruinbrood met lookboter, beleg met tuinkers en schik er plakjes tomaat, hardgekookt ei, ansjovisfilets en zwarte olijven op.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst