Recept
« Terug naar recepten
Aardappel Skordalia
PT30M
Aardappel Skordalia
Skordalia wordt meestal geserveerd met kabeljauw beignets en is zo
ongeveer het Griekse equivalent van de Britse Fish & chips.
Ik heb het 'aardappel skordalia' genoemd want soms wordt er ook brood in
plaats van aardappel gebruikt. De een noemt het een knoflook saus en de
ander puree met knoflook en het zit er eigenlijk een beetje tussenin.
Het is een gerecht dat iedereen aan tafel moet eten of niemand :P Of je
kauwt na de maaltijd gewoon op een koffieboontje.
Kom niet in de verleiding om de Keukenmachine of blender te gebruiken
voor de aardappelen want dan wordt het een kleverige massa. Een
pureeknijper is het beste gereedschap.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek 'de Griekse eilanden' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel Skordalia te bereiden
- Schil de aardappels, snijd ze in even grote stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Laat intussen het brood weken in de melk, knijp het vocht uit het zachte brood en giet het weg.
- Giet de aardappels af en maak er meteen een fijne puree van (dit gaat het beste met een pureeknijper).
- Voeg het geweekte brood, geperste knoflook, gemalen amandelen (meel) en voeg olie toe totdat het een mooie smeuïg en glad geheel is.
- Maak op smaak met zout en citroensap.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Heerlijk in combinatie met kabeljauw beignets of inktvisringen.