Recept
« Terug naar recepten
Limburgse Doevesop (Duivensoep)
PT60M
Limburgse Doevesop (Duivensoep)
Een heerlijk limburgse doevesop (duivensoep) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse Doevesop (Duivensoep) te bereiden
Breng 2 1/2 liter water aan de kook met zout.
Was de duiven met koud water.
Voeg als het water kookt de duiven toe.
Breng het geheel weer aan de kook.
Verwijder het schuim met een schuimspaan.
Voeg de tuinkruidenkruidenblokjes toe.
Laat de bouillon op laag vuur trekken tot de duiven gaar zijn en het vlees makkelijk van de botjes loslaat.
Snij ondertussen de wortel, prei en selderijknol in kleine stukjes.
Neem de duiven uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat ze zachtjes gaarkoken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snij het duivenvlees van de botjes en snij het klein.
Als de groenten bijna gaar zijn, naar smaak rijst toevoegen.
Als de rijst gaar is het vlees toevoegen.
Heet opdienen.
Was de duiven met koud water.
Voeg als het water kookt de duiven toe.
Breng het geheel weer aan de kook.
Verwijder het schuim met een schuimspaan.
Voeg de tuinkruidenkruidenblokjes toe.
Laat de bouillon op laag vuur trekken tot de duiven gaar zijn en het vlees makkelijk van de botjes loslaat.
Snij ondertussen de wortel, prei en selderijknol in kleine stukjes.
Neem de duiven uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat ze zachtjes gaarkoken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snij het duivenvlees van de botjes en snij het klein.
Als de groenten bijna gaar zijn, naar smaak rijst toevoegen.
Als de rijst gaar is het vlees toevoegen.
Heet opdienen.
danny de prez zegt: