KookJij

Limburgse forelsoep

Een heerlijk limburgse forelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse forelsoep te bereiden

Fileer de vis.
Leg op de bodem van de pan de graten,de koppen,vellen, de hele sjalotjes en de peterseliesteeltjes
Giet water, witte wijn en citroensap erbij.
Breng alles aan de kook.
Schuim het af en laat zachtjes doorkoken en inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg 10 min. voordat de soep gaar is de peperkorrels toe.
Zeef het geheel door een doek.
Doe de gefileerde forelstukjes in de pan met de visfond en houd dit 20 min. lang tegen de kook aan.
Breng op smaak met gemalen (zee)zout en peper.
Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op temperatuur.
Rooster het amandelschaafsel in een pan met antiaanbaklaag op laag vuur.
Voeg voor het opdienen de bladerdeegvisjes en amandelschaafsel toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst