Recept
« Terug naar recepten
Limburgse forelsoep
PT45M
Limburgse forelsoep
Een heerlijk limburgse forelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse forelsoep te bereiden
Fileer de vis.
Leg op de bodem van de pan de graten,de koppen,vellen, de hele sjalotjes en de peterseliesteeltjes
Giet water, witte wijn en citroensap erbij.
Breng alles aan de kook.
Schuim het af en laat zachtjes doorkoken en inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg 10 min. voordat de soep gaar is de peperkorrels toe.
Zeef het geheel door een doek.
Doe de gefileerde forelstukjes in de pan met de visfond en houd dit 20 min. lang tegen de kook aan.
Breng op smaak met gemalen (zee)zout en peper.
Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op temperatuur.
Rooster het amandelschaafsel in een pan met antiaanbaklaag op laag vuur.
Voeg voor het opdienen de bladerdeegvisjes en amandelschaafsel toe.
Leg op de bodem van de pan de graten,de koppen,vellen, de hele sjalotjes en de peterseliesteeltjes
Giet water, witte wijn en citroensap erbij.
Breng alles aan de kook.
Schuim het af en laat zachtjes doorkoken en inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg 10 min. voordat de soep gaar is de peperkorrels toe.
Zeef het geheel door een doek.
Doe de gefileerde forelstukjes in de pan met de visfond en houd dit 20 min. lang tegen de kook aan.
Breng op smaak met gemalen (zee)zout en peper.
Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op temperatuur.
Rooster het amandelschaafsel in een pan met antiaanbaklaag op laag vuur.
Voeg voor het opdienen de bladerdeegvisjes en amandelschaafsel toe.