Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm
PT15M
Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm
Het recept van deze verrukkelijke romige en eenvoudig te maken bloemkoolsoep heb ik uit Libelle. De zalm heb ik er zelf aan toegevoegd. Het was een succes bij het dinertje dat ik afgelopen zaterdag gaf.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept uit Libelle
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm te bereiden
- Was de bloemkool. Snij de zalm in smalle reepjes.
- Verhit de boter en bak de bloemkool hierin plm. 2-3 minuten op zacht vuur . Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng alles aan de kook. 6-8 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
- Pureren en slagroom toevoegen. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
- In koppen schenken en garneren met de gerookte zalm.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De soep is redelijk zwaar als onderdeel van een dinertje. Ik heb deze opgediend in cappuccino-kopjes. Dat was heerlijk en net genoeg