KookJij

Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm

Het recept van deze verrukkelijke romige en eenvoudig te maken bloemkoolsoep heb ik uit Libelle. De zalm heb ik er zelf aan toegevoegd. Het was een succes bij het dinertje dat ik afgelopen zaterdag gaf.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: aangepast recept uit Libelle
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige bloemkoolsoep met gerookte zalm te bereiden

  1. Was de bloemkool. Snij de zalm in smalle reepjes.
  2. Verhit de boter en bak de bloemkool hierin plm. 2-3 minuten op zacht vuur . Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng alles aan de kook. 6-8 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
  3. Pureren en slagroom toevoegen. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
  4. In koppen schenken en garneren met de gerookte zalm.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De soep is redelijk zwaar als onderdeel van een dinertje. Ik heb deze opgediend in cappuccino-kopjes. Dat was heerlijk en net genoeg

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst