KookJij

Limoen-citroensoufflé

Een heerlijk limoen-citroensoufflé recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limoen-citroensoufflé te bereiden

1. Boen de citroenen schoon. Pel er eentje en leg de schil 5 minuten in 1dl kokend water. Haal van het vuur en laat nog wat intrekken. Pers een limoen en citroen en giet het sap door een zeef. Haal de schil uit het water en meng het water met het sap.
2. Meng de dooiers met 50g suiker en het aardappelzetmeel. Doe het sap erbij en breng onder voortdurend roeren langzaam aan de kook au bain-marie. Roer tot het een mooie crème wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3. Klop de eiwitten tot schuim en klop er op het einde de resterende suiker onder. Meng het eiwitschuim beetje bij beetje met de citruscrème.
4. Vet 4 soufflévormpjes in en strooi wat poedersuiker op de bodem. Vul ze met het mengsel en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Snij de overblijvende limoen in flinterdunnen plakjes en verdeel ze over de soufflés. Leg op elk potje een schijfje limoen en strooi er wat poedersuiker over. Zet nog 5 minuten in de oven en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst