Verdeel de linzenstoof over de borden en strooi er de uitgebakken spekjes over.
Geef er gebakken uitjes bij en evt. wat zuur
DRINKEN: Geef er Duitse of Franse Pinot Noire bij.
Recept
« Terug naar recepten
Linzenstoof met varkensworstjes
PT90M
Linzenstoof met varkensworstjes
Een heerlijk linzenstoof met varkensworstjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzenstoof met varkensworstjes te bereiden
1).Reken voor het schoonmaken en snijden van de ingrediënten ongeveer 15 minuten en zet alles klaar.
2).Bak het buikspek uit in de grote pan met dikke bodem en laat de blokjes uitdruipen op keukenpapier.
3).Doe dan in het spekvet (eventueel vermeerderd met wat olijfolie zo nodig) de wortel, selderij, sjalot en knoflook en fruit dat aan tot de winter wortel ook enigszins zacht is geworden .Om aanbakken tegen te gaan, regelmatig omroeren.
4).Doe de linzen er bij en laat die 5 minuten meefruiten.
5).Doe de witte wijn in de pan en laat die al roerend bijna geheel verdampen cq wegtrekken.
6).Zet dan het geheel 1 vingerkootje onder de reeds verwarmde bouillon. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de linzen in 20 - 25 minuten zacht worden met de takjes thijm en rozemarijn.
7).Ondertussen de worstjes bakken in wat olijfolie in een anti-aanbak pan tot die gaar zijn.
8).Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
9).Doe het vlees in de pan bij de linzen en laat het geheel met deksel eraf verder een 10 -15 minuten garen.
10)>Controleer of het gerecht niet te flauw is en draai er een flinke hoeveelheid peper over.
2).Bak het buikspek uit in de grote pan met dikke bodem en laat de blokjes uitdruipen op keukenpapier.
3).Doe dan in het spekvet (eventueel vermeerderd met wat olijfolie zo nodig) de wortel, selderij, sjalot en knoflook en fruit dat aan tot de winter wortel ook enigszins zacht is geworden .Om aanbakken tegen te gaan, regelmatig omroeren.
4).Doe de linzen er bij en laat die 5 minuten meefruiten.
5).Doe de witte wijn in de pan en laat die al roerend bijna geheel verdampen cq wegtrekken.
6).Zet dan het geheel 1 vingerkootje onder de reeds verwarmde bouillon. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de linzen in 20 - 25 minuten zacht worden met de takjes thijm en rozemarijn.
7).Ondertussen de worstjes bakken in wat olijfolie in een anti-aanbak pan tot die gaar zijn.
8).Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
9).Doe het vlees in de pan bij de linzen en laat het geheel met deksel eraf verder een 10 -15 minuten garen.
10)>Controleer of het gerecht niet te flauw is en draai er een flinke hoeveelheid peper over.