Recept
« Terug naar recepten
Loempiaatjes met scherpe saus
PT40M
Loempiaatjes met scherpe saus
Een heerlijk loempiaatjes met scherpe saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempiaatjes met scherpe saus te bereiden
Laat het deeg in de verpakking ontdooien.
Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop.
Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes.
Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op. Leg de loempia’s met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.
Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop.
Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes.
Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op. Leg de loempia’s met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brinkie1970 zegt:
Ik heb het recept aangepast en hopelijk is je vraag daarmee een beetje mee beantwoord.
Groeten,
Sascha
derbyke zegt:
HarryLohr zegt: