Recept
« Terug naar recepten
Lollies maken in alle smaken
PT60M
Lollies maken in alle smaken
Een heerlijk lollies maken in alle smaken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
135
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lollies maken in alle smaken te bereiden
Bereiden van het vruchtensap:
1. Verwarm zachte vruchten (zoals aardbeien, frambozen, ...) langzaam in een pannetje tot het sap vrijkomt. Niet roeren!
2. Zeven van het sap.
Zet een fijne zeef boven op een kom en giet de inhoud van het pannetje met vruchtensap door de zeef. Laat de vruchten zonder erop te duwen uitlekken en gooi de inhoud van de zeef dan weg.
3. Doe de suiker en de glucose in een pan en giet het sap erbij. Zet de pan op het vuur en roer tot de suiker opgelost is en dek de pan even af.
4. Laat deze stroop, zonder te roeren, verder koken tot 143° - 149°C. Om het koken te stoppen neemt je de pan van het vuur en dompel je de bodem in koud water.
5. Bestrijk een marmeren plaat met een beetje olie en giet een paar eetlepels stroop uit (niet te veel, want anders koelt het te snel af). Steek als de stroop nog zacht is er een stokje in.
6. Om ervoor te zorgen dat de stokjes er niet onmiddelijk uitvallen doe je een paar druppels van de stroop op de plaats waar de stokjes moeten vastzitten. Laat de stokken nu afkoelen en hard worden.
7. Wikkel de lolly's daarna in cellofaan papiertjes.
je kan natuurlijk varieren in diverse smaken door verschillende vruchtensappen te nemen
1. Verwarm zachte vruchten (zoals aardbeien, frambozen, ...) langzaam in een pannetje tot het sap vrijkomt. Niet roeren!
2. Zeven van het sap.
Zet een fijne zeef boven op een kom en giet de inhoud van het pannetje met vruchtensap door de zeef. Laat de vruchten zonder erop te duwen uitlekken en gooi de inhoud van de zeef dan weg.
3. Doe de suiker en de glucose in een pan en giet het sap erbij. Zet de pan op het vuur en roer tot de suiker opgelost is en dek de pan even af.
4. Laat deze stroop, zonder te roeren, verder koken tot 143° - 149°C. Om het koken te stoppen neemt je de pan van het vuur en dompel je de bodem in koud water.
5. Bestrijk een marmeren plaat met een beetje olie en giet een paar eetlepels stroop uit (niet te veel, want anders koelt het te snel af). Steek als de stroop nog zacht is er een stokje in.
6. Om ervoor te zorgen dat de stokjes er niet onmiddelijk uitvallen doe je een paar druppels van de stroop op de plaats waar de stokjes moeten vastzitten. Laat de stokken nu afkoelen en hard worden.
7. Wikkel de lolly's daarna in cellofaan papiertjes.
je kan natuurlijk varieren in diverse smaken door verschillende vruchtensappen te nemen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Groetjes Hilde kookJij
Sebas zegt: